LUCRARI PE CUPRU
Instalatiile realizate din cupru au o durata de viata mult mai mare decat cele realizate dim borusan sau pexal.
Cupru este un aliaj care nu se erodeaza si nu depune calamina pe interior.
Pentru mai multe informatii accesati linkul de mai jos in care gasiti toate caracteristicile cuprului si avantajele efectuarii unei instalati pe cupru.
Pentru mai multe informatii accesati linkul de mai jos in care gasiti toate caracteristicile cuprului si avantajele efectuarii unei instalati pe cupru.
Toata lumea stie ca instalatiile din cupru inseamna calitate. Comparand pretul si calitatile sale cu cele ale altor materiale, cuprul se claseaza deasupra acestora.
Cuprul da intotdeauna rezultate excelente si costul total al sistemului este deosebit de competitiv. Calitatile tehnice ale cuprului sunt demonstrate. Un instalator calificat poate oferi clientului un sistem fiabil la pret acceptabil. Acest lucru este cerut de beneficiari: valoare in schimbul banilor.
Alegerea tevilor pentru instalatie este un pas foarte important in constructia sau renovarea unei case. O informare foarte buna va poate ajuta sa faceti cea mai buna alegere.
In acest articol va voi prezenta tipurile de teava existente pe piata cu avantajele si dezavantajele fiecareia.
Primul lucru pe care trebuie sa il stiti in alegerea tevilor pentru instalatia de incalzire este tipul instalatiei, adica daca este una care functioneaza cu temperaturi ridicate, precum cea cu radiatoare sau o instalatie cu temperatura joasa cum este incalzirea prin pardoseala.
Al doilea lucru care trebuie luat in considerare este tipul de centrala folosit, deoarece temperatura de functionare recomandata difera de la un tip de centrala la altul. Astfel daca optati de exemplu pentru o centrala pe combustibil solid si sistem de incalzire cu radiatoare, cea mai buna solutie pentru Dumneavoastra este o instalatie cu teava de cupru datorita rezistentei acestui material la temperaturi ridicate si socuri termice.Teava din cupru este de asemenea foarte rezistenta la coroziune, la contactul acesteia cu apa formandu-se un strat de protectie care impiedica oxidarea ei, o grosime a peretelui foarte mica permitand diametre interioare mult mai mari fata de o teava din plastic cu acelasi diametru, sisteme de imbinare diverse si foarte sigure. De asemenea teava de cupru nu permite formarea de microorganisme, este un material natural si reciclabil.
Daca optati pentru un sistem de incalzire prin pardoseala cea mai buna varianta este alegerea unui sistem de tevi de tip Pex A sau polietilena reticulara de tip A. Acest tip de teava este foarte rezistent la imbatranire si foarte important este faptul ca nu este un conductor termic foarte bun, cedand treptat caldura pardoselei si permitandu-i acesteia sa se incalzeasca uniform si constant. Pe piata se mai gasesc tevi din polipropilena sau PPR si tevi Multistrat sau PexAl. Teava din polipropilena prezinta ca si avantaje costuri reduse, rezistenta la temperaturi de pana la 90*C si presiuni de pana la 25 bari.
Dezavantajele acestui tip de teava ar fi un coeficient ridicat de dilatatie comparativ cu o teava din Cu si diametru exterior mare datorat grosimii mari a peretelui.
Teava multistrat este o teava pe care noi o recomandam doar pentru instalatiile sanitare apa rece, respectiv apa calda.
Cel mai bun tip de teava este cel care se potriveste cel mai bine sistemului Dumneavoastra de incalzire!
CENTRALA VIADRUS
E bine de stiut ca pentru montarea corecta a unei centrale Viadrus pe combustibil solid este necesar a se folosi:
1. manometru presiune de 6 bari;
2. aerisitor automat;
3. 2 supape de siguranta de 3 bari fiecare;
4. robineti de trecere ;
5. supape de sens;
6. filtre Y;
7. pompa recirculare pe retur;
8. pompa recirculare pentru BY-PAS; montata intre tur si retur, pentru a incalzi temperatura apei cand intra in centrala;
9. se monteaza un termostat cu senzor pe teava, pentru pompa, fixat la temperatura de 50 - 60 grade iar in cand temperatura in centrala ajunge la temperatura fixata, da drumul la pompa sa plece pentru a face circuitul apei in instalatie. Cand temperatura scade sub 50 grade opreste pompa automat si nu ii da voie sa mearga ca nebuna non-stop, in plus te scuteste sa stai sa verifici in continuu cand scade si creste temperatura.
Este nevoie de o pompa buna si de calitate comandata de un termostat cu senzor de circa 60 lei, care se pune pe tur cat mai aproape de cazan.
Tevile trebuie dimensionate corect, sa nu aveti aer pe instalatie, caloriferele reglate corect, care sunt aproape de cazan mai inchise si cu cat sunt mai departe tot mai deschise .
Daca aveti posibilitate materiala va recomand robineti termostatici.
Deasemenea este necesar si un vas cde espansiune cu membrana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu